Volem que l’ajuntament actuï ràpid contra la pobresa

Compromís d’Esquerres per Figueres vol que l’ajuntament actuï amb diligència davant les situacions de risc de pobresa


  • Impulsaran un organisme de mediació i un protocol de comunicació i actuació per afrontar la crisi habitacional i de subministraments

  • Rosa Maria Chía reclama incrementar d’urgència el pressupost social per afrontar les necessitats més bàsiques

Compromís d’Esquerres per Figueres ha anunciat avui que proposarà totes les mesures necessàries per millorar l’atenció dels serveis socials municipals cap a aquelles persones i famílies que pateixen la crisi directament i estan en una imminent situació de risc d’exclusió per la pèrdua de l’habitatge, el tall de subministraments bàsics (llum, aigua, gas) i la pobresa alimentària.

  

Per a Rosa Maria Chia, membre de la Taula Energètica i de l’Habitatge, i independent a la candidatura de Compromís d’Esquerres per Figueres, on va de número 4, la millora dels serveis socials passa per “incrementar el pressupost per preveure la major part de les situacions de risc, i dedicar més personal a atendre totes les necessitats que es presentin. Els tràmits administratius no han de ser un fre per resoldre’ls, com passa a l’actualitat, sinó que s’ha d’actuar amb plena diligència i responsabilitat cap als ciutadans”.

En línia amb la millora de l’atenció social, Chía assegura que no es pot desatendre cap petició de les persones vulnerables, incloent aquelles que no poden pagar els impostos municipals “no es pot acceptar que les persones es quedin sense els subministraments bàsics, sense habitatge, sense alimentació, que els nens estiguin sense llibres a les escoles, sense assistir a les excursions, o sense menjador escolar, quan potser es tracta de l’únic àpat nutrient que podran fer al dia”. Per aquest motiu reclama la creació d’un organisme de mediació que informi i assessori als ciutadans de tot el que faci referència a l’habitatge i als subministres bàsics, incloent l’alimentació i l’educació. Així mateix, afirma que “el primer que impulsarem és un protocol d’obligat compliment per a la comunicació i intervenció prèvia dels serveis socials amb les empreses subministradores, i no haver d’arribar al tall del servei com ens trobem ara”. En aquest sentit, Chía ha assegurat que cada vegada hi ha més casos de famílies que s’apropen a la Taula Energètica perquè no poden afrontar el pagament dels rebuts.

Compromís d’Esquerres per Figueres és la candidatura d’esquerres formada amb la gent d’Iniciativa per Catalunya Verds, del Cercle Podem, d’Esquerra Unida i Alternativa i gent independent d’associacions i entitats de Figueres. Rosa Maria Chía és membre de les entitats Alter Orbis, Assemblea d’Aturats i Aturades i de la Taula Energètica i de l’Habitatge de Figueres. És candidata independent de Compromís d’Esquerres per Figueres, on va de número 4.