Compromís d’Esquerres per Figueres centrarà la campanya electoral amb propostes per millorar la gestió municipal i la qualitat democràtica

Compromís d’Esquerres per Figueres centrarà la campanya electoral amb propostes per millorar la gestió municipal i la qualitat democràtica


  • Renuncia a fer promeses de projectes i inversions que hipotequin les finances municipals que no s’hagin consultat a la ciutadania
  • Proposa un esforç inversor en les persones i la qualitat de vida dels figuerencs i figuerenques, la participació ciutadana i la transparència en la gestió de l’administració local
  • Diumenge organitza una xerrada a la plaça Catalunya (19.00h) amb el candidat, Xavier Monfort, i l’eurodiputat Ernest Urtasun per analitzar i debatre sobre el paper de les institucions i les polítiques europees des d’una perspectiva municipal


Compromís d’Esquerres per Figueres ha donat a conèixer avui les línies que seguiran les propostes del programa electoral per a la ciutat en els propers quatre anys i en el futur. La candidatura, que engloba gent d’ICV, d’EUiA, del Cercle Podem de Figueres i d’altres entitats socials del municipi, ha volgut deixar clar, per mitjà del seu alcaldable, Xavi Monfort, que “a la nostra campanya no anunciarem projectes estrella que puguin hipotecar les finances municipals, sinó tot el contrari, una nova forma de gestió del bé públic que respongui a l’interès general”. A més, Monfort ha assegurat que “qualsevol gran projecte serà sotmès a consulta ciutadana i, fins i tot, a referèndum si s’escau per la seva trascendència, com el nou pavelló o altres equipaments que estan prometent altres candidatures”


Monfort ha afegit que “ara no són temps de projectar grans obres, infrastructures o equipaments, ara és moment de progressar en el benestar de les persones, en la qualitat democràtica de la vida i les relacions entre la ciutadania i l’ajuntament, en la capacitat de decidir d’una ciutadania que ja és madura per saber el que li convé o vol, i que ha d’anar assumint corresponsabilitats en la gestió pública i per l’interès general. Hem de poder decidir i cal reflexionar acuradament sobre les necessitats reals de les persones, sobretot les menys afavorides, i millorar la forma de gestionar l’ajuntament, que considerem que ha de ser propera i igualitària, lluny dels amiguismes i els interessos particulars que hem viscut sota el govern convergent de Santi Vila i Marta Felip”

  

Actes de campanya:

Demà diumenge, 10 de maig, a les 7 de la tarda, organitzen una xerrada debat, oberta a tothom, amb els primers de la llista i amb l’eurodiputat d’Iniciativa, Ernest Urtasun. Parlaran de Aquest acte es fa a la plaça de Catalunya, sota la coberta fotovoltaica.


Els propers dies, Compromís d’Esquerres per Figueres farà diferents trobades als barris de la ciutat per donar a conèixer les línies del programa a la ciutadania. Faran una bicicletada el proper diumenge 17 de maig, per recórrer els carrils bici de la ciutat i fer una proposta de mobilitat sostenible. També organitzaran trobades temàtiques sobre participació ciutadana, transparència, habitatge i polítiques socials, drets dels animals, mobilitat i economia local.

Aquí podeu llegir el resum del programa electoral