Compromís d’Esquerres per Figueres recupera una finca per a l’ús dels veïns i veïnes de l’Horta d’en Capallera

Monfort: “el manteniment d’aquestes parcel·les pot generar ocupació i benestar als barris en molts sentits: poden ser horts urbans, espais de descans o espais verds, però no el salvatge oest”.

La recuperació de la parcel·la ha consistit en la retirada de deixalles, desbrossada de vegetació i la plantada d’espècies aromàtiques i ornamentals

Un grup de voluntaris de la candidatura de Compromís d’Esquerres per Figueres ha recuperat, ahir a la tarda, una parcel·la abandonada i oberta, plena de vegetació i deixalles, al barri de l’Horta d’en Capallera. Aquest “espai recuperat”, es troba al costat del parc de les Aigües, a tocar del Mas Torrent, i és una finca d’uns 80 metres quadrats, sense edificar, on creixen les herbes i el canyís i s’hi acumulen deixalles. Des de Compromís assenyalen que a Figueres hi ha nombroses finques abandonades i espais degradats que generen molèsties als veïns i una imatge negativa a la ciutat.

El candidat de Compromís d’Esquerres, Xavier Monfort, ha assegurat que des de l’ajuntament “farem més esforços per mantenir nets els espais no edificats de la ciutat, ja que s’acaben convertint en espais bruts i insalubres, que causen molèsties als veïns i donen una imatge de deixadesa”. Monfort també ha volgut insistir amb què “el manteniment d’aquestes parcel·les pot generar ocupació i benestar als barris en molts sentits: poden ser horts urbans, espais de descans o espais verds”. L’alcaldable d’esquerres ha afirmat que “treballarem perquè no es degradin aquests espais en desús, però tampoc els edificis ni els carrers, procurarem que no siguin un problema sinó una oportunitat”.

Compromís d'Esquerres per Figueres
La parcel·la, abans de l’actuació
Compromís d'Esquerres per Figueres
La parcel·la un cop recuperada

Aquesta finca ha estat recuperada per als veïns i veïnes del barri de l’Horta de l’Hospital, que han valorat positivament la neteja feta. Compromís d’Esquerres per Figueres S’han retirat dues bosses industrials plenes de deixalles, que s’ha dipositat al contenidor i s’ha acumulat una pila d’un metre cúbic de vegetació, que s’ha deixat in situ en no haver trobat cap espai d’acumulació de matèria vegetal a prop.