Compromís d’Esquerres per Figueres declararà Figueres ciutat amiga dels circs sense animals

Es compromet a més a aprovar l’ordenança de tinença d’animals i a fer gratuït el cens de gossos, també els perillosos
Estudiarà alternatives per al trasllat de la protectora d’animals i aplicarà els controls de colònies de gats i d’altres plagues
Compromís d’Esquerres per Figueres ha anunciat avui que si entra al govern declararà Figueres ciutat amiga dels circs sense animals i promourà l’educació en el respecte als animals. Així mateix, assegura que s’impulsaran mesures per incrementar el control i vigilància en la tinença d’animals. Per tot això, Xavier Monfort, assegura que la primera acció que emprendran serà l’aprovació de l’ordenança d’animals que es va redactar fa 5 anys i que no es va arribar a presentar mai al ple de l’ajuntament.
Monfort s’ha reunit aquesta tarda amb Carla Vicente, número 8 de la candidatura, i la veterinària i número 21 de la llista, Àngels Mesquida per tractar la situació de la protecció dels animals a Figueres i el control sobre la seva tinença.

 

protecció animals
Xavi Monfort, Àngels Mesquida i Carla Vicente
 
Des de Compromís d’Esquerres han posat sobre la taula els següents punts:
– Que Figueres sigui declarada ciutat amiga dels circs sense animals. 

– Fer de la Protectora d’animals un autèntic espai d’acollida, incrementant els seus recursos per a una millor atenció als animals i un major control de la feina que es fa a les instal.lacions. Estudiar alternatives per a la seva reubicació.

– Incrementarem els espais de pipí can/corre can

– Reactivar el control de colònies de gats del carrer, que fa 4 anys que no es fan.

– Aplicar les mesures de control de plagues, prioritzant les mesures preventives i de control i evitant les campanyes de reduccions de poblacions via exterminis.

-Intensificarem les campanyes de control de propietaris que no compleixen amb les seves obligacions pel ue fa a la recollida d’excrements dels seus animals.

-Promourem més controls als espais d’animals

-Demanarem el cens gratuït de tots els gossos, inclosos els perillosos, per afavorir el seu registre.