Compromís d’Esquerres per Figueres vol que l’ajuntament s’impliqui més en la millora de la mobilitat 

  • La formació alerta de que la sensibilització i la conscienciació s’estan deixant de banda des de fa uns anys, i ho exemplifica amb la insuficient participació en la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura
  • Monfort: “Figueres s’ha adherit a molts programes, d’això no n’hi ha dubte, però seguim amb els mateixos problemes de sempre i no veiem cap millora significativa en la seguretat vial, ni en la mobilitat. En definitiva, dubtem de la capacitat de gestió d’aquest govern en benefici de la mobilitat sostenible i segura a la nostra ciutat”

El grup municipal de Compromís d’Esquerres per Figueres ha preguntat avui al govern del municipi quines activitats s’han programat per la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura -que promou el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya- i de quina forma se n’ha donat publicitat. Per al portaveu de la formació d’esquerres, Xavier Monfort, cal afrontar el problema des d’una visió de conjunt: “als darrers anys s’ha perdut part de la feina realitzada i s’ha acabat centrant en una activitat adreçada únicament als centres escolars, quan és un problema que cal afrontar de forma decidida i implicant tota la ciutadania”.

Des de Compromís d’Esquerres es qüestiona que Figueres s’ha adherit a moltes iniciatives i programes institucionals, com l’Energy Cities o el Pacte dels Alcaldes, i s’ha començat un pla per renovar la flota d’autobusos urbans, que gestiona Fisersa, i que reduirà les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle. En canvi, la formació critica que no s’ha apostat perquè la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura sigui una eina de millora de la mobilitat per al conjunt de la ciutadania. “Seguim amb els mateixos problemes de sempre i no veiem cap millora significativa en la seguretat vial, ni en la mobilitat. En resum, dubtem de la capacitat de gestió d’aquest govern en benefici de la mobilitat sostenible i segura a la nostra ciutat”, ha afegit Monfort, qui ha assenyalat que “el centre de Figueres segueix dominat pel vehicle privat, i no s’han generat dinàmiques per promoure altres formes de mobilitat més respectuoses amb les persones i amb l’entorn. No entenem aquesta falta de visió per millorar aquest aspecte tant negatiu de la ciutat”.

En aquest sentit, Monfort ha suggerit que es facin actuacions decidides, com la limitació del trànsit rodat al centre de la ciutat i la pacificació de carrers, tant als barris com al centre, “i que no s’estigui només a l’espera de la construcció d’infraestructures com la rotonda de la plaça del Sol, o el pla de rondes per començar a fer alguna cosa. La conscienciació és fonamental, i cal fer-la a diari, i a Figueres ho hem deixat tot en una activitat més per als escolars durant uns dies a l’any”.