Compromís vol un gir a l’esquerra en les polítiques socials de Figueres 

Compromís vol un gir a l’esquerra en les polítiques socials de Figueres

  • Tot i no entrar al govern, Compromís d’Esquerres definirà i executarà les polítiques de participació ciutadana de Figueres
  • Monfort dóna suport al pressupost d’aquest any i pacta amb el govern de CiU i PSC l’estabilitat pressupostària per tot el mandat

Compromís d’Esquerres per Figueres (CExF) ha signat avui un acord amb els grups de CiU i PSC per facilitar l’estabilitat del govern municipal pel que resta de mandat. Amb aquest acord, el grup d’esquerres donarà suport als pressupostos d’aquest any, que s’han d’aprovar al ple municipal de la setmana que ve, així com als dels propers anys, a les ordenances fiscals i al pla de govern. No obstant això, CExF no entrarà al govern de Figueres, sinó que intervindrà en les àrees de govern que afecten la cohesió i inclusió socials, la política fiscal i habitatge, sostenibilitat, residus, mobilitat, ocupació i comerç. Així mateix, el regidor de CExF, Xavier Monfort, dirigirà la implementació de les polítiques de participació ciutadana i del personal que n’hagi de desenvolupar els plans, els reglaments i les accions d’aquesta àrea. Per a Monfort, aquest acord “ens permet contribuir a inclinar la balança d’algunes polítiques cap a l’esquerra, amb la mirada posada en els i les figuerenques, i en la ciutat. Tenim la voluntat de mantenir aquests acords pel que resta de mandat” sempre que es compleixi el pla de govern consensuat entre els grups.

Foto_acord

A banda dels acords per garantir l’estabilitat del govern i l’impuls immediat a les polítiques de participació ciutadana, els tres grups municipals han establert una comissió de coordinació i seguiment del pacte, en el que s’inclouen diversos aspectes de l’execució del pla de govern i que es reunirà cada dues setmanes. En base als acords, i durant el primer semestre d’aquest any, el govern de Figueres retornarà al Ple les competències que havia delegat en la Junta de Govern Local per fer més participativa la presa de decisions i també és restringirà la retribució d’assistències als òrgans de govern exclusivament als seus membres. En el segon semestre de 2016 es revocarà la delegació de competències en matèria d’habitatge que s’havia traspasssat al Consell Comarcal de l’Alt Empordà, perquè des de ‪l’1 de gener de 2017‬ ja sigui efectiva.

A més de l’impuls a la participació, Compromís destaca la importància de les mesures que es desenvoluparan en la tarifació social dels serveis públics perquè tothom hi tingui accés; en l’estudi de l’IBI progressiu; i també la creació d’un fons per a emergències socials i per a garantir els subministraments bàsics d’aigua i energia a aquells que no ho poden pagar.

Aquí podeu llegir l’acord.