El Ple de Figueres recupera les competències delegades a la Junta de Govern Local

El Ple de Figueres recupera les competències delegades a la Junta de Govern Local

  • Xavier Monfort: “La gestió d’expedients que recupera el ple és un pas important cap a la transparència i la participació ciutadana, imprescindibles per iniciar, i normalitzar, la presa de decisions compartida entre el govern i la ciutadania en aquells temes d’interès per als figuerencs i les figuerenques”

En base a l’acord del govern amb Compromís d’Esquerres per Figueres, signat a finals del mes de febrer, el ple de Figueres recuperarà, a partir del proper ple, les 14 competències o atribucions delegades a la Junta de Govern Local el juliol de 2011.

Així, a partir de que s’aprovi la setmana vinent el “Dictamen sobre la revocació de delegacions del Ple a la Junta de Govern Local”, en els plens municipals de Figueres es podrà debatre i votar els expedients de declaració d’obres d’utilitat pública, de l’acceptació de terrenys derivats d’actuacions urbanístiques, sobre protecció de la legalitat urbanística, de compatibilitat de càrrecs públics, de cessió de béns patrimonials a entitats sense ànim de lucre, així com expedients d’altres administracions referents a infraestructures quan l’Ajuntament en tingui alguna competència, entre altres. Per al regidor i portaveu de Compromís d’Esquerres per Figueres (CExF), Xavier Monfort “la gestió d’expedients que recupera el ple és un pas important cap a la transparència i la participació ciutadana, imprescindibles per iniciar, i normalitzar, la presa de decisions compartida entre el govern i la ciutadania en aquells temes d’interès per als figuerencs i les figuerenques”

   

 “Ja en el seu moment –el juliol de 2011– vam oposar-nos a aquests canvis perquè no crèiem que afectés a la durada de les sessions de plens ni que facilités determinades gestions urgents”, assegura Monfort ja que els plens no s’han escurçat significativament ni es perd la facultat de resoldre els temes urgents via decret d’Alcaldia.

Des de CExF s’ha recordat que aquest era un dels punts acordats en el pacte d’estabilitat de govern que va signar el regidor Monfort amb l’alcaldessa Marta Felip i el tinent d’alcalde Pere Casellas el passat 26 de febrer.