Figueres consumirà energia 100% renovable als equipaments i l’enllumenat públics

  • El ple de l’ajuntament aprova contractar una empresa subministradora d’energia 100% renovable i d’economia social
  • L’Ajuntament promourà l’energia renovable als habitatges en situació de pobresa energètica
  • Compromís d’Esquerres per Figueres havia presentat dues mocions al ple municipal d’ahir: una sobre l’adopció d’un model energètic just, sostenible, i participatiu; i una altra sobre la tarifació social

El regidor de Compromís d’Esquerres per Figueres (CexF), Òscar Vergés, ha celebrat que des d’ara l’Ajuntament de Figueres s’enfoqui a assolir un model energèticament sostenible en tots els camps, tant pel que fa al consum de la ciutat com a la promoció de l’energia renovable entre la ciutadania. “Com ja han fet altres municipis, no podem quedar desconnectats d’aquesta dinàmica i hem d’avançar progressivament cap a un consum d’origen renovable i de forma responsable als edificis municipals i a l’enllumenat públics”. Vergés ha reconegut el treball del govern, a través de l’àrea de Medi Ambient que duu el regidor Francesc Cruanyes, amb la imminent instal·lació de calderes de biomassa (ahir també s’aprovava la instal·lació d’una caldera a la llar d’infants municipal Els Pins) i l’ha instat a recuperar els projectes de producció i consum d’energia renovable a Figueres.

A més de la contractació d’energia renovable per als equipaments i l’enllumenat públics, l’Ajuntament informarà i facilitarà que els titulars de contractes de llum a qui ofereix suport econòmic per afrontar les factures puguin migrar els seus contractes cap a cooperatives de consum i producció d’energies renovables.Amb la moció aprovada al ple d’ahir també s’insta a estudiar fórmules de participació entre l’Ajuntament i cooperatives de consum i producció d’energies netes per combatre el canvi climàtic.


Tarifació social

L’altra moció que presentava CExF al ple d’ahir dijous (4 d’agost), sobre la tarifació social, va ser aprovada per unanimitat. Compromís proposava endegar un sistema de tarifació social sobre els preus públics municipals dels serveis, els equipaments i les activitats de la ciutat.

Així, de cara a les ordenances fiscals de 2017, es convocarà aquest proper mes de setembre una comissió mixta formada per representants polítics i tècnics. Aquesta comissió s’encarregarà de valorar quins serveis i equipaments públics incorporen els criteris de renda, i també de redactar un Reglament que determini com s’aplica per tal d’afavorir aquells figuerencs i figuerenques que tenen dificultats econòmiques per accedir-hi. El portaveu del grup municipal ja havia manifestat que “la voluntat és que al final del mandat arribem a aplicar-ho al màxim de serveis i activitats que es fan a la ciutat”.