Compromís d’Esquerres per Figueres reclama que govern i sindicats reprenguin la negociació i no s’aixequin sense arribar a un acord

El regidor i portaveu de Compromís d’Esquerres per Figueres (CExF), Òscar Vergés, ha demanat al govern de Figueres i als sindicats convocants de la vaga que segueixin negociant per arribar a un acord que acabi amb l’aturada dels serveis de recollida de residus, neteja viària, manteniment de l’enllumenat públic i de parcs i jardins del municipi. Així mateix, també reclama un clima de predisposició a acostar posicions. Des de CExF es demana que ambdues parts s’asseguin de nou a negociar, “perquè no s’ha esgotat el marge per arribar a un acord positiu” i que se centrin en els punts no resolts de la negociació. Vergés creu “imprescindible que govern i sindicats reprenguin ja mateix la negociació -sobre els convenis i les condicions laborals dels treballadors d’Ecoserveis que passaran a l’empresa municipal amb la nova contracta- i que no s’aixequin sense arribar a un acord”

Contenidors plens en el primer dia de vaga

Compromís d’Esquerres també vol que govern i sindicats expliquin amb claredat, punt per punt, a la ciutadania per què hi ha una vaga a Figueres, quins són els punts de desacord, i com es pensa resoldre si la negociació segueix estancada.

 “Confiem amb que s’arribarà a una solució davant de les reivindicacions dels treballadors, respectant els seus drets però també garantint l’eficiència d’uns serveis bàsics per a la ciutat i la seva sostenibilitat econòmica”. Pel que fa a la vaga, Vergés assegura que, de mantenir-se gaires dies, perjudicarà tota la ciutadania i les parts implicades, però que potser servirà per conscienciar la ciutadania de la importància de reduir la generació de residus, i de la necessitat de millorar la separació de les diferents fraccions de residus municipals.