Compromís d’Esquerres demana a l’ajuntament de Figueres que s’adhereixi al Let’s Clean Up Europe

  • Proposa dues ubicacions prioritàries d’actuació: les Basses del Terrisser i el curs del riu Manol, on impulsar una acció conjunta de la ciutadania per netejar els espais d’interès natural del terme municipal

Compromís d’Esquerres per Figueres ha demanat al govern municipal que s’adhereixi a la campanya Let’s Clean Up Europe, dins de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, del 12 al 14 de maig.

L’objectiu d’aquesta campanya és conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem i s’acumulen sense control a la natura, i promoure la seva recollida. En el cas de Figueres, Compromís d’Esquerres proposa fer la recollida de deixalles als dos espais naturals més destacables, pels seus valors i funcions ecològiques, que tenim al terme municipal: les Basses del Terrisser i els marges del riu Manol.

Amb la intenció de dur a terme aquesta activitat, amb el màxim de participació possible, el regidor de Compromís, Òscar Vergés, afirma que convidaran totes les entitats i col.lectius del municipi “perquè els espais verds que envolten Figueres i que encara no estan del tot humanitzats, no acabin per degradar-se totalment per la nostra responsabilitat d’usar-los com abocadors”

Figueres, Compromís
El passat 4 de febrer, Compromís d’Esquerres va organitzar una sortida pedagògica a les Basses del Terrisser de Figueres, amb motiu del Dia Mundial de les Zones Humides. Aleshores Verges va reclamar que s’impulsessin mesures per a la conservació i manteniment d’aquest espai protegit, així com de sensibilització sobre el patrimoni natural del nostre entorn. També es va demanar que es prenguessin mesures, donada la proximitat al centre penitenciari, per modificar les activitats que s’hi permeten, principalment la caça, i que no són compatibles. A més “la presència de vaines de caça és general, un dels principals residus que trobem a tota l’àrea de les basses” assegura Verges, que celebra que el departament d’Agricultura hagi aprovat limitar els usos i activitats a l’espai natural, declarant-la zona de seguretat i prohibint-ne les activitats cinegètiques.

Les basses del Terrisser de Figueres és una zona de poc més d’una hectàrea, al nordoest de la ciutat, recollida a l’Inventari de Zones Humides de Catalunya. Aquest espai era una antiga argilera i actualment té un interès cultural, paisatgístic i natural que cal preservar. “Cal valorar també la possible integració i connexió amb la ciutat perquè se’n faci l’ús més adequat i obert a tothom, per promoure itineraris didàctics i altres activitats sostenibles, a més de la seva conservació”

Més informació:
http://residus.gencat.cat/ca/ambits_dactuacio/prevencio/setmana_europea/lets_clean_up_europe/