Compromís d’Esquerres per Figueres demanarà recuperar les competències en habitatge si no es compleix el conveni entre l’ajuntament i el consell comarcal

3 mesos després d’aprovar el conveni, el regidor i conseller Òscar Vergés exigeix convicció política i tècnica a ambdues administracions per resoldre l’emergència habitacional a Figueres
Denuncia a més la poca sensibilitat social del govern figuerenc que reduirà les partides socials al pressupost de 2017 en 80.000€
El regidor de Compromís d’Esquerres per Figueres, i conseller comarcal d’ICV-EUiA-Entesa a l’Alt Empordà, ha lamentat avui que l’ajuntament i el consell no tinguin la voluntat de complir amb el conveni de col·laboració en matèria d’habitatge. Aquest conveni va ser aprovat per ambdues administracions en els respectius plens, al desembre i al gener, i té el propòsit de compartir eines i informació per millorar la gestió de les necessitats d’habitatge social al municipi. “És qüestionable que tres mesos després d’aprovar el conveni no s’hagi intercanviat ni una sola dada, perquè no s’ha connectat cap computadora, ni s’hagi formalitzat el grup de seguiment del conveni. El més lamentable però és que no hi hagi la voluntat política de resoldre un problema que sempre s’ha volgut amagar”.

Vergés ha denunciat també la poca sensibilitat social del govern de Marta Felip “que pretén reduir les partides socials en 80.000 euros i no afrontar la necessitat i la urgència que tenim a Figueres, la tercera ciutat gironina amb major risc de pobresa”. El regidor adverteix que a Figueres hi ha gairebé 400 famílies en situació d’emergència habitacional i que l’any 2016 l’ajuntament ha pagat prop de 150.000€ per no disposar d’habitatges que cobreixin aquestes necessitats. Així mateix ha lamentat la falta de recursos i l’eficiència en el seu ús per atendre la pobresa habitacional i social.

D’haver-se iniciat la col·laboració entre l’Ajuntament i el Consell Comarcal, des de Figueres es podria millorar l’atenció i fer més eficient les prestacions i ajuts a les persones que tenen problemes amb l’habitatge. Així des de l’àrea d’habitatge es tindria accés a dades de perceptors d’ajuts d’especial urgència, de prestacions permanents per al pagament del lloguer, i els expedients d’Ofideute i del Registre de sol·licitants d’Habitatge de Protecció Social, entre d’altra informació.