Compromís d’Esquerres revisarà les factures d’electricitat de Figueres per detectar pagaments indeguts als darrers quinze anys

El ple de l’ajuntament aprova per unanimitat revisar i reclamar a les empreses comercialitzadores per la potència contractada i no subministrada, com demana la moció de Compromís

D’existir, els imports pagats es destinaran a combatre la pobresa i l’estalvi energètics

El regidor Òscar Vergés assumirà la revisió de les factures elèctriques dels equipaments i l’enllumenat públics de Figueres. Així ho demana la moció que des de Compromís d’Esquerres per Figueres es va presentar al ple municipal d’ahir dijous, i que va ser consensuada i aprovada amb el vot positiu de tots els grups i regidors del consistori.
La moció alerta que les empreses subministradores d’electricitat poden haver estat cobrant imports presumptament il.legals a les factures. Aquesta situació s’origina l’any 2001, quan es va aprovar el reial decret 1164/2001 de 26 d’octubre,​​ que obligava a mesurar i facturar d’acord a la potència màxima subministrada per a cada període tarifari, punta, pla o vall del període de facturació. En no poder realitzar les mesures perquè no es van instal.lar els primers aparells de mesura fins l’any 2008, la facturació havia de correspondre al 85% de la potència contractada, com recull l’article 9 del reial decret. Les empreses però, poden haver estat cobrant el 100% de la potència contractada, fins i tot després de l’any 2008. Per això, el regidor Vergés ha demanat que es revisin i “en cas de trobar pagament indeguts, els reclamarem a les empreses subministradores. Volem destinar-los a combatre la pobresa energètica i a impulsar mesures d’estalvi i eficiència als equipaments de Figueres”, ha afegit. El regidor ha recordat que aquesta moció prové de la moció que va presentar Olot en Comú fa unes setmanes i que va aprovar el ple municipal d’Olot.

Vergés s’ha mostrat satisfet amb l’encàrrec del govern per assumir la revisió de les factures pagades en els darrers quinze anys. Aquest punt va ser transaccionat a la moció inicialment proposada per Compromís d’Esquerres a la reunió de portaveus, abans del ple. Així mateix, durant el ple va mostrar l’oferiment d’incorporar al grup de treball les regidores i regidors que així ho volguessin.
Aquí pots consultar la moció aprovada al ple municipal del dijous 1 de juny de 2017