Compromís d’Esquerres proposa incorporar les “superilles” al debat de la mobilitat a Figueres

SETMANA DE LA MOBILITAT SOSTENIBLE I SEGURA

Compromís d’Esquerres proposa incorporar les “superilles” al debat de la mobilitat a Figueres

• Organitza una xerrada, la projecció d’un documental i una taula rodona, i participa en el Dia sense cotxes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura a Figueres

Compromís d’Esquerres per Figueres ha organitzat diverses activitats en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura d’aquest any amb l’objectiu de conscienciar la societat de fer més habitable la ciutat i repensar la convivència als espais públics.

Així, el divendres 15 de setembre, a les 19.30h, tindrà lloc una xerrada sobre el model de les “superilles” de Barcelona, que pretén redefinir la mobilitat, la revitalització de l’espai públic, el foment de la biodiversitat i el verd urbà, amb la implicació de la ciutadania. Amb el títol “SUPERILLES. Podem fer més habitable Figueres?” l’agrupació local de Compromís d’Esquerres vol debatre l’experiència barcelonina i qüestionar la seva aplicació a Figueres. La xerrada serà al local de l’associació de veïns dels Cendrassos (C/Cendrassos, 36) i comptarà amb la participació de Marc Iglesias, enginyer civil, especialista en polítiques de mobilitat sostenible i membre de l’associació per a la Promoció del Transport Públic, i del regidor de Compromís d’Esquerres per Figueres, Òscar Vergés, llicenciat en geografia i col·laborador en algunes mesures de mobilitat sostenible impulsades a Figueres.

Pel divendres 22 de setembre, a partir de les 19.30h, s’ha organitzat la projecció del documental “Bicis vs cotxes”, del cineasta suec Fredrik Gertten, i una taula rodona al voltant de la mobilitat en bicicleta a Figueres que comptarà amb la participació de diversos experts en mobilitat i usuaris de la bicicleta en l’entorn urbà. És previst que aquesta activitat es desenvolupi en el marc del Dia sense cotxes, al carrer Ample. Així mateix, en aquest escenari, al llarg del divendres i dissabte, Compromís d’Esquerres col·laborarà amb l’Ajuntament de Figueres per conscienciar, a través de diversos tallers, de la necessitat de racionalitzar els usos de l’espai públic.