Compromís d’Esquerres per Figueres demana explicacions per la gestió de les obres de la plaça Tarradellas

• El regidor Òscar Vergés reclama màxima celeritat en l’execució de les actuacions que possibilitin l’accés i la mobilitat dels veïns, i més garanties en l’adjudicació d’obres municipals

Compromís d’Esquerres per Figueres ha demanat avui al govern municipal que doni les explicacions necessàries i executi les actuacions que calguin per facilitar l’accés al veïns, i reduir les afectacions a la mobilitat del trànsit a la plaça de Josep Tarradellas. Amb motiu de l’anunci que ha fet el govern, avui divendres, sobre l’aturada i la renúncia de l’empresa que executava el Projecte d’adequació de l’itinerari de vianants de la plaça El·líptica fins a la plaça de l’Escorxador, el regidor de Compromís, Òscar Vergés, ha reclamat explicacions i solucions de forma immediata. Així mateix, també creu necessari que hi hagi majors garanties en l’adjudicació de les obres municipals i més rigor amb les garanties i requeriments de les ofertes que es presenten en els concursos públics: “ponderar l’adjudicació en funció de la millor oferta econòmica és un fracàs en moltes de les obres públiques. Necessitem altres indicadors que garanteixin una seguretat total en aquests casos, amb més controls damunt de les subcontractacions”. Vergés ha demanat màxima celeritat en la tramitació de la nova adjudicació i més rigor en les condicions del concurs que permeti finalitzar aquesta obra d’adequació a l’entrada de Figueres des de la carretera de Llançà. També reclama mesures extraordinàries per a la mobilitat dels vehicles privats, i que s’estudiï emprendre accions legals contra l’empresa adjudicatària, independentment del bloqueig de la fiança dipositada.

20 d’abril de 2018