Exigim explicacions i responsabilitats polítiques per l’obertura de Las Vegas

• El regidor Òscar Vergés denuncia la dilació administrativa del govern i la irresponsabilitat de permetre l’obertura d’aquest equipament privat “tot i ser conscients de que no té llicència d’activitat perquè incompleix les mesures de seguretat en cas d’incendi”

• “S’ha volgut córrer massa, i per això s’estan assumint riscos innecessaris”

• El regidor lamenta que l’alcaldessa Marta Felip “es renti les mans” amb coneixement dels informes negatius dels tècnics municipals

Compromís d’Esquerres per Figueres exigeix al govern municipal que doni les explicacions pertinents i assumeixi responsabilitats per deixadesa de funcions en l’obertura dels cinemes Las Vegas. El regidor Òscar Vergés ha denunciat que el govern de Figueres permet que un equipament privat, amb gran capacitat d’aforament, romangui obert al públic, tot i que incompleix la normativa de seguretat en la prevenció d’incendis i que, per això mateix, no disposa de llicència d’activitat.

Des de Compromís d’Esquerres s’ha demanat, en comissió i en el ple municipal, informació dels passos que ha fet el govern en el projecte de rehabilitació dels cinemes Las Vegas. Ahir mateix, al ple de juny, el regidor Vergés va preguntar pel decret que s’havia signat el 30 de maig i que duia per assumpte: S’adverteix al titular de l’activitat que no es donen objectivament les condicions per a poder iniciar l’activitat sol·licitada de “Cinema” a l’immoble situat al carrer Sant Pau, número 44 de Figueres. Des del govern, Marta Felip no va donar explicacions i va restar importància, fins i tot, a l’assumpte del decret, tot i la insistència de Vergés. Avui divendres, Compromís ha tingut accés al document i ha pogut constatar que, tot i que s’ha elaborat un informe jurídic complementari, que corrobora les deficiències de l’equipament, el govern no ha comunicat al titular l’incompliment de les condicions per poder desenvolupar l’activitat. No obstant això, el govern està dilatant la decisió de comunicar al titular que no pot romandre obert més temps. En aquest sentit, Vergés pregunta “com és possible que se l’hagi permès reobrir quan els informes són negatius?” I també, com va demanar en comissió informativa a l’abril, “quines responsabilitats assumia el govern i l’ajuntament si succeïa algun sinistre”. Davant la laxitud del govern en el compliment de la llei, el regidor de Compromís creu ques’ha volgut córrer massa, i per això s’estan assumint riscos innecessaris” i lamenta que l’alcaldessa Marta Felip “es renti les mans” amb coneixement dels informes negatius dels tècnics municipals.

Vergés ha recordat que “mostra d’aquesta pressa és que l’oposició encara no té coneixement dels convenis que s’han de debatre i votar” per formalitzar i regular l’ús municipal d’aquest equipament. Així mateix, aquest espai ja s’ha usat en diverses ocasions -amb llicència municipal extraordinària- des de la inauguració oficial dels cinemes i està previst que es desenvolupin algunes activitats al llarg del mes de juny.

Figueres, 8 de juny de 2018