Compromís d’Esquerres demana millores a la mobilitat al carrer Sant Pau

• El regidor Òscar Vergés pregunta al govern quines mesures de mobilitat ha previst davant del nou equipament de Serveis Socials i dels cinemes Las Vegas

• Considera necessària la pacificació del trànsit i, quan es disposi de recursos, l’eixamplament de les voreres o la plataforma única fins al carrer Pere III

El regidor de Compromís d’Esquerres per Figueres, Òscar Vergés, ha reclamat al govern municipal que expliqui quines mesures ha impulsat per millorar la mobilitat al tram central del carrer Sant Pau de Figueres. Concretament demana solucions a la mobilitat que generaran els nous equipaments que s’estan obrint recentment en aquesta zona, les noves oficines de Serveis Socials a l’antic Bingo -i el Centre de Distribució d’Aliments al carrer Escoles- i els cinemes Las Vegas.

Per a Vergés aquest és el moment idoni per impulsar mesures que portin a la pacificació d’aquest tram fins a l’Institut Ramon Muntaner, al carrer Pere III. Així, creu que cal aprofitar aquesta dinàmica per donar un impuls a la peatonalització del centre, i evitar conflictes futurs. En aquest sentit, Vergés afirma que “cal reduir la presència de vehicles, permetent el pas exclussivament a veïns i serveis, ja que no té sentit obrir nous equipaments i mantenir la circulació rodada”. Alhora el govern compliria amb el pla d’ampliació de voreres, pendent d’executar des de fa anys i donar compliment a l’acord amb Compromís per a l’aprovació dels pressupostos d’enguany: implantar un eix viari per a bicicletes.

Figueres, 31 de juliol de 2018