Compromís d’Esquerres reclama al govern “coordinació” amb els municipis propers per millorar la mobilitat a Figueres

SETMANA EUROPEA DE LA MOBILITAT 2018

Compromís d’Esquerres reclama al govern “coordinació” amb els municipis propers per millorar la mobilitat a Figueres

• Vergés lamenta l’oportunitat perduda amb Vilafant per teixir una xarxa de carrils bici compartida

• Proposa recuperar la “Xarxa mediambiental de l’àrea urbana de Figueres” com a marc de debat i discusió

Compromís d’Esquerres per Figueres ha insistit avui en la necessitat de Figueres de no demorar el debat i la presa de decisions en matèria de mobilitat urbana sostenible: “no només dins de la ciutat, també cap i des de fora”. Compromís creu que no s’ha treballat amb coordinació i en col·laboració amb els municipis propers, i que aquesta deficient relació explica part dels problemes de mobilitat de Figueres. El regidor de Compromís, Òscar Vergés, assenyala que l’evidència de que no s’ha gestionat gaire res és l’estat dels espais col·lindants i les vies de comunicació rodada amb aquests municipis, d’on destaca els carrils bici de Vilafant “que desemboquen al rec del Malpàs i a l’avinguda Maria Àngels Vayreda” en la connexió amb Figueres. Considera que cal treballar conjuntament la millora del transport públic i les connexions comunes, i trobar i implantar solucions eficients: “aquest és un debat ineludible que haurà de comptar prèviament amb la participació ciutadana per assolir un model de ciutat sostenible”

No obstant la necessitat de millorar la mobilitat interna de Figueres, de cara a fora de la ciutat, i amb els municipis propers, Compromís proposa prioritzar les connexions i les xarxes de transport públic per reduir la pressió de vehicles particulars al centre de Figueres. “Volem que Figueres lideri el debat i l’impuls de mesures per posar ordre al desgavell de la mobilitat. Més connexions i més freqüències d’autocar amb els municipis propers, i executar millores a la deficient xarxa de carrils bici i de carreteres que tenim avui”, afirma Vergés. Amb aquest objectiu, Vergés vol recuperar la “Xarxa mediambiental de l’àrea urbana de Figueres” com a marc de debat i decisions en matèria de mobilitat de Figueres i els municipis de l’entorn. “La Xarxa és l’espai idoni que ha de permetre discutir i trobar solucions als problemes de mobilitat que entre tots generem i que convergeixen a Figueres”

Setmana Europea de la Mobilitat 2018

El regidor Òscar Vergés ha celebrat que Figueres s’hagi adherit a la Setmana Europea de la Mobilitat i que per segon any s’organitzi “una emulació” del Parking Day per conscienciar sobre l’espai públic i l’ús que en fem. “Tenim una cultura molt arrelada al cotxe particular, una comoditat individual que va en detriment del benestar comú” assegura Vergés, “i existeixen desenes de formes molt més democràtiques i saludables de compartir l’espai públic, que no destinar el 60% al cotxe particular”.

Des de Compromís, enguany participaran en algunes de les activitats que ha organitzat l’Ajuntament, al llarg de la Setmana Europea de la Mobilitat, amb l’objectiu de reivindicar l’espai públic i el debat de la mobilitat sostenible. Indiquen que per guanyar qualitat de vida a Figueres és necessari “socialitzar l’espai públic, pacificar barris residencials i també el centre urbà -amb alternatives compatibles amb la distribució comercial- i habilitar urgentment aparcaments disuassoris”.

En l’àmbit de la mobilitat sostenible i la bicicleta, Compromís vol que l’Ajuntament no desaprofiti les subvencions de 20M€ que ofereix actualment la Generalitat de Catalunya, “que podrien ser útils per dotar Figueres de vies ciclistes urbanes”, remarca Vergés.

Més informació de la “Xarxa mediambiental de l’àrea urbana de Figueres

Figueres, 16 de setembre de 2018