Compromís demana explicacions i responsabilitats polítiques pel servei de retirada de vehicles de la via pública

Vergés exigeix respostes clares davant un servei que ha generat factures sense control per més de 500.000€ entre 2012 i 2016

• Denuncia deixadesa política i en la gestió del servei per la descoordinació de les àrees i la falta de personal

Compromís d’Esquerres per Figueres ha reclamat avui al govern explicacions pel “forat” de més de mig milió d’euros generat pel contracte de retirada de vehicles abandonats a la via pública. Demana a més que el govern municipal assumeixi responsabilitats polítiques i “que doni la cara per explicar als figuerencs i figuerenques per quin motiu hauran de pagar 500.573,37€ euros” en concepte de dipòsit de vehicles destinats al desballestament. Així mateix, amb la intenció de rebre resposta als molts interrogants plantejats, des de Compromís s’ha presentat al registre d’entrada de l’ajuntament, aquest matí, un seguit de preguntes relacionades amb aquest servei entre els anys 2012 i 2016.

El regidor de Compromís, Òscar Vergés, assegura que per mitjà d’aquest contracte “ha volat mig milió d’euros de la caixa perquè no s’ha fet cap seguiment polític ni tècnic del servei, ni s’ha dotat el personal necessari pel treball requerit”. Ha assenyalat que els responsables polítics de les àrees Econòmica, Guàrdia Urbana i Recursos Humans haurien hagut d’intervenir en algun moment per aportar alguna solució. Vergés destaca que una de les possibles raons seria no haver estimat la càrrega de feina i no haver dotat del personal necessari per a realitzar-la. “Només així s’explica que un vehicle hagi pogut estar 2 anys i 5 mesos en dipòsit amb un cost de 6.449€ per a l’ajuntament”, lamenta Vergés.

Video de TramuntanaTV amb les declaracions del regidor de Compromís

El regidor de Compromís ha destacat que amb el nou contracte amb aquesta mateixa empresa, signat aquest any 2018, s’han establert condicions més favorables als interessos públics, com un major període de dipòsit, que ha passat de 5,5 mesos a 8, “i que permet ampliar els terminis per fer les gestions administratives i així declarar aquests vehicles com un residu” i alhora s’ha rebaixat el preu de dipòsit diari per vehicle, que ha passat de 5€ més IVA a 1’5€ més IVA.

No obstant aquestes modificacions, Vergés lamenta la deixadesa de funcions que han portat a pagar pel dipòsit de 24 vehicles 48.914€ l’any 2017, i que l’any 2016, “tot i haver pagat 9.961€, es van rebutjar factures per valor de 156.952€. Vergés demana explicacions de la situació generada i insisteix amb què “qui hagi de ser doni les explicacions pertinents i assumeixi la responsabilitat d’aquest deute acumulat”